Η λίστα ιστολογίων μου

20/7/16

Με την Έκπτωση στους Καλοπληρωτές, η ΔΕΗ ...Πυροβόλησε το Πόδι της

Οι εναλλακτικοί προμηθευτές αντέδρασαν στην κίνηση της ΔΕΗ να προσφέρει έκπτωση 15% στους καλοπληρωτές ανακοινώνοντας δικά τους ισοδύναμα σε ποσοστό έκπτωσης προγράμματα "συνέπειας".

Υπάρχει μια σημαντική για τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών διαφορά. Η έκπτωση της ΔΕΗ αφορά ΟΛΟΥΣ τους υπάρχοντες πελάτες, ενώ η έκπτωση των εναλλακτικών αφορά μόνο τους ΝΕΟΥΣ πελάτες. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος της πολιτικής για την ΔΕΗ είναι (αναλογικά) πολλαπλάσιο από ότι για τους ανταγωνιστές της. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι πολιτικές εξουδετερώνουν η μια την άλλη ως κίνητρα - αντικίνητρα αλλαγής προμηθευτή.

Η ΔΕΗ επέλεξε να προσφέρει έκπτωση σε όλους - "δίκαιους και "άδικους", με σκοπό να πείσει τους "άδικους" (κακοπληρωτές) να ρυθμίσουν. Ταυτόχρονα δημιουργούσε αντικίνητρο στους καλοπληρωτές να αλλάξουν Πάροχο. Με τις νέες προσφορές των εναλλακτικών το αντικίνητρο αυτό εκμηδενίζεται.

Ας προσεύχονται τουλάχιστον να συλλέξουν ρευστό από τους μπαταξήδες. Θα το πληρώσουν βέβαια ακριβά σε διαφυγόντα έσοδα. Γιατί δεν τους απειλούσαν καλύτερα με διακοπή ηλεκτροδότησης; (χρησιμοποιώντας για την βελτιστοποίηση της προσπάθειας το καινούργιο τους σύστημα διαχείρισης καταναλωτών;). Θα εισέπρατταν περισσότερα καθυστερούμενα με μηδαμινό κόστος. Ο Μακιαβέλι το έχει γράψει απευθυνόμενος στον Πρίγκηπα (παραφράζουμε): "Καλύτερα να σε φοβούνται παρά να σε αγαπούν. Γιατί σε αγαπούν όταν το θέλουν αυτοί αλλά σε φοβούνται όταν το θέλεις εσύ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου