Η λίστα ιστολογίων μου

1/3/19

Ενημέρωση των Καταναλωτών σχετικά με την Χρέωση Ρήτρας Οριακής Τιμής

Tο allazorevma.gr εφιστά την προσοχή των καταναλωτών ρεύματος: Ο ανταγωνισμός των τιμών στην αγορά ηλεκτρισμού εδώ και λίγους μήνες δεν γίνεται μέσω προσφορών, εκπτώσεων κλπ. Γίνεται μέσω των πρόσθετων χρεώσεων υπό τον τίτλο "Ρήτρα Οριακής Τιμής" (ΟΤΣ) (ή "Ρήτρα Αναπροσαρμογής" ή "Κόστος Προμήθειας"), μέσω των οποίων οι Πάροχοι μεταφέρουν στους καταναλωτές όλη, ή ένα μέρος της αύξησης της χονδρικής τιμής με την οποία οι ίδιοι προμηθεύονται το ρεύμα. Οι χρεώσεις αυτές τείνουν σε ορισμένες περιπτώσεις να μηδενίσουν το όφελος του καταναλωτή από τις εκπτώσεις/προσφορές.

Αυτό θα εξακολουθήσει να γίνεται μέχρις ότου η ΔΕΗ αναγκασθεί να αυξήσει τις δικές της τιμές (μειώνοντας για παράδειγμα την έκπτωση συνέπειας 15%) έτσι ώστε να μπορέσουν και οι εναλλακτικοί Πάροχοι να ενσωματώσουν την αύξηση του κόστους τους στα δικά τους τιμολόγια χωρίς να χάσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του δεσπόζοντα Παρόχου.   

Με αυτό το δεδομένο το allazorevma.gr προτείνει στους καταναλωτές να ενεργήσουν άμεσα:
  • Μόλις διαπιστώσουν την χρέωση ΟΤΣ στον λογαριασμό τους να επικοινωνήσουν με τον Πάροχό τους και να ζητήσουν την απόσυρσή της. Συγχρόνως να αποστείλουν με email στο app@allazorevma.gr  ένα αντίγραφο του λογαριασμού τους για να ενημερωθεί η σχετική βάση δεδομένων μας.  
  • Αν η απάντηση του Παρόχου τους δεν είναι ικανοποιητική να αλλάξουν αμέσως Πάροχο. Οι πολιτικές των Παρόχων στο θέμα διαφέρουν μεταξύ τους. Ορισμένοι  δεν χρεώνουν ρήτρα και ορισμένοι χρεώνουν σε μικρότερο ποσοστό από άλλους. Τα σχετικά στοιχεία, από πρόσφατη έρευνα του allazorevma.gr, είναι διαθέσιμα στους χρήστες της σελίδας στον σύνδεσμο www.allazorevma.gr/ots.  
Η αγορά εξασφαλίζει το μέγιστο της ωφέλειας για τους καταναλωτές όταν αυτοί είναι ενεργοί. Το allazorevma.gr  είναι στην διάθεσή τους για να τους υποστηρίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου