Η λίστα ιστολογίων μου

29/3/19

Γράμμα στους Πελάτες μας - Αν Ήμαστε Πάροχος

Αν το allazorevma.gr ήταν πάροχος ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, θα έστελνε το ακόλουθο γράμμα στους πελάτες του.

"Αγαπητέ Πελάτη,

Θα έχετε ίσως παρατηρήσει ότι εδώ και μερικούς μήνες εμφανίζεται στις ανταγωνιστικές χρεώσεις του λογαριασμού σας μια πρόσθετη χρέωση με τον τίτλο ¨Ρήτρα Οριακής Τιμής Συστήματος". Σας γράφουμε για να σας ενημερώσουμε γι αυτήν.

Η χρέωση αυτή προβλέπεται στην σύμβαση προμήθειας που έχουμε συμφωνήσει και έχει σκοπό να μεταφέρει το κόστος ή την ωφέλεια από απότομες (πέραν ορισμένων ορίων) βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις της χονδρικής τιμής του ρεύματος στην τελική τιμή λιανικής πώλησης για αμοιβαίο όφελος αφού εξασφαλίζει την εξομάλυνση των τιμών κατά την διάρκεια της σύμβασης.

Ο λόγος που η ρήτρα αυτή ενεργοποιήθηκε πρόσφατα είναι η έντονη και απότομη μεταβολή της χονδρικής τιμής του ρεύματος λόγω της ανόδου της χρηματιστηριακής τιμής των αδειών εκπομπής CO2 για τους παραγωγούς ρεύματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η τιμή των αδειών αυτών αυξήθηκε δραματικά (από 7 σε 25 ευρώ τον τόνο) σε διάστημα λίγων μηνών. Η αιτία της αύξησης είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Κοινοβουλίου για την μείωση του αριθμού των αδειών εκπομπής στα πλαίσια της επίτευξης των στόχων της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Η εταιρεία μας ως Προμηθευτής ηλεκτρισμού, όπως και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου, δεν έχει καμία δυνατότητα να αποφύγει την αυξημένη αυτή τιμή στην χονδρική αγορά, η οποία σε κάθε περίπτωση απορροφάται με μείωση του  περιθωρίου κέρδους μας μέχρι ενός ορίου.

Η Ρήτρα Οριακής Τιμής είναι από την φύση της μέτρο αντιμετώπισης βραχυπρόθεσμων κραδασμών στις αγορές. Αν υπάρξει εξομάλυνση των τιμών στο επόμενο διάστημα, θα απενεργοποιήσουμε το ταχύτερο δυνατό την σχετική χρέωση.  Αν όμως η αύξηση της χρηματιστηριακής τιμής των αδειών εκπομπής αποδειχθεί ότι έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, θα αναγκασθούμε να αναθεωρήσουμε τον βασικό μας τιμοκατάλογο, οπότε και θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα.

Σε κάθε περίπτωση θα εξακολουθήσουμε να προσπαθούμε να σας προσφέρουμε τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς και την καλύτερη εξυπηρέτηση όπως πάντα"

Το allazorevma.gr όμως δεν είναι πάροχος. Είναι όμως ο μοναδικός ανεξάρτητος, αντικειμενικός και ακριβής σύμβουλος των Ελλήνων καταναλωτών. Γι' αυτό μπορεί να γράφει τέτοια γράμματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου