Η λίστα ιστολογίων μου

16/1/20

Οι Πάροχοι Ρεύματος και ο ... Τράμπ

Έχει καταγραφεί στην ιστορία μια απίστευτη δήλωση του νυν προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ όταν ήταν ακόμα υποψήφιος (μια από πολλές!). Είχε καυχηθεί  ότι, ακόμα και αν έβγαινε στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης πυροβολώντας τους περαστικούς, η δημοφιλία του θα έμενε ανεπηρέαστη.

Το ίδιο, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, φαίνεται ότι πιστεύουν ορισμένοι εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος στην χώρα μας. Με την διαφορά ότι ενώ ο Τράμπ μάλλον μιλούσε μεταφορικά, οι "πιστολιές" που ρίχνουν οι πάροχοι στους λογαριασμούς των πελατών τους είναι πραγματικές. Και βέβαια αναφερόμαστε στις χρεώσεις "ρήτρας οριακής τιμής" που αυξάνουν μέχρι και 20% την τιμή τιμοκαταλόγου σε πολλές περιπτώσεις.

Οι "πιστολιές" μάλιστα πέφτουν στα μουλωχτά βάζοντάς τις στις "Ρυθμιζόμενες" (ή "Συμπληρωματικές") χρεώσεις, με υπολογισμό που ακόμα και τα σπουδαγμένα στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας έχουν δυσκολία να αποκρυπτογραφήσουν.

Οι αμερικανοί πολίτες θα έχουν μια ευκαιρία να απαντήσουν στον καυχησιάρη Τράμπ τον Νοέμβριο. Οι έλληνες καταναλωτές όμως μπορούν να δράσουν νωρίτερα γιατί έχουν στην διάθεσή τους μια ανεξάρτητη, αντικειμενική και αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης για να αποφύγουν τις "πιστολιές" συγκρίνοντας τα τιμολόγια σε ρεαλιστική βάση και αλλάζοντας πάροχο αν χρειάζεται. Την πρώτη ελληνική ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών ρεύματος, το allazorevma.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου