Η λίστα ιστολογίων μου

3/11/22

Η Πρώτη Ιστοσελίδα Σύγκρισης Τιμών Ενέργειας Έγινε Επτά Χρονών!

Το allazorevma.gr, η πρώτη ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών ενέργειας στην Ελλάδα, έφτασε τα επτά χρόνια λειτουργίας του. Τα πιο δύσκολα. Γεννημένο το καλοκαίρι του 2015, αντιμετώπισε την αδιαφορία του κράτους, την ανοχή του κλάδου στην πλειοψηφία του και την ανοικτή εχθρότητα από ορισμένους. Το ότι δεν ήταν θνησιγενές αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς. Η ανεξαρτησία, η αντικειμενικότητα και η αξιοπιστία φάνηκε ότι δεν είχαν  πολλούς φίλους. Στην αρχή τουλάχιστον.

Επτά χρόνια μετά, το allazorevma.gr είναι ακόμα εδώ. Η ιστοσελίδα απέκτησε στο διάστημα αυτό 1 εκατομμύριο μοναδικούς χρήστες και οι καταναλωτές που το χρησιμοποίησαν για να αλλάξουν τον Πάροχό  τους ρεύματος ή φυσικού αερίου μετριούνται πλέον σε δεκάδες χιλιάδες. Κάθε μέρα επισκέπτονται την σελίδα εκατοντάδες καταναλωτές κάνοντας την έρευνα αγοράς τους για ρεύμα και αέριο.

Το allazorevma.gr είναι λοιπόν η πρώτη ιστοσελίδα τιμών ενέργειας στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη χρονικά αλλά είναι επίσης η πρώτη σε απήχηση. Αυτό φαίνεται από την κίνηση της ιστοσελίδας σε σχέση με άλλες στο Διαδίκτυο και επιβεβαιώθηκε από πρόσφατη έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι πρωτιές του allazorevma.gr. 

  • Είναι η πρώτη και η μόνη μέχρι στιγμής ιστοσελίδα που δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να αξιολογήσουν τους Παρόχους τους.
  • Ήταν η πρώτη που έδωσε την ευκαιρία στους χρήστες της να δουν αποτελέσματα με υπολογισμό της περίφημης ρήτρας αναπροσαρμογής που τόσο ταλάνισε την αγορά τα τελευταία  χρόνια.
  • Είναι η πρώτη και μέχρι στιγμής η μοναδική  που έδωσε την δυνατότητα διαφανούς σύγκρισης για συνδυαστικά προγράμματα ρεύματος και φυσικού αερίου
  • Είναι ο μόνος παράγοντας της αγοράς που δημοσιεύει μηνιαίο δείκτη τιμών του ρεύματος έτσι ώστε ο δημόσιος διάλογος να διεξάγεται με επαρκή διαφάνεια.
  • Τέλος, αλλά ίσως το πιο σημαντικό, παρεμβαίνει κριτικάροντας τις κρατικές επεμβάσεις στην αγορά προτείνοντας συγχρόνως εναλλακτικές λύσεις. 

Το allazorevma.gr ήρθε για να μείνει. Ακόμα καλύτερα, θα βελτιωθεί θα μεγαλώσει, θα προσφέρει νέες καινοτομικές υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες - καταναλωτές. Έστω και αν με τις υπηρεσίες που έχει ήδη προσφέρει θα έπρεπε να αμειφθούν οι δημιουργοί του με ισόβια δωρεάν σίτιση στο Πρυτανείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου