Η λίστα ιστολογίων μου

23/7/11

Ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές φωτοβολταικών πλαισίων στον κόσμο?

Ας υπενθυμίσουμε ότι το 2010 το 80% της νέας "φωτοβολταικής" ισχύος που εγκαταστάθηκε παγκοσμίως, εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη. Ο παραπάνω πίνακας δείχνει λοιπόν ότι, ενώ η αγορά είναι η Ευρώπη, η κατασκευή γίνεται στην Ασία. Στους 10 μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο υπάρχει μόνο μια Ευρωπαική (Γερμανική) εταιρεία. Το λογικό συμπέρασμα, που ίσως είναι έκπληξη για το ευρύ κοινό, είναι ότι οι Ευρωπαίοι (περιλαμβανομένων των Γερμανών) χρησιμοποιούν Ασιατικά (δηλαδή κυρίως Κινεζικά) πλαίσια στις εγκαταστάσεις τους. Από ότι γνωρίζουμε οι Γερμανοί δεν έχουν ακόμα κάνει κάτι ανάλογο με αυτό που έκαναν οι Βρετανοί το 1887, δηλαδή νόμο που να επιβάλει το σήμα "made in China" ("made in Germany") με στόχο να προστατεύσει την κοινωνία απο τα "χαμηλής" ποιότητας "φθηνά" Κινεζικά (Γερμανικά) προιόντα. 

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να υπογραμμίσω το συμπέρασμα του άρθρου: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ, ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΝ Φ/Β ΠΑΝΕΛ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΣΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Φ/Β ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή