Η λίστα ιστολογίων μου

15/11/18

Δύο Ερωτήματα για την ΡΑΕ

Επιστολή του κυρίου Αθανασίου Γκίκα, προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

"Με την ευκαιρία της δημοσίευσης της πρόσκλησης για την υποβολή προσφορών για την υλοποίηση ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών ενέργειας από την ΡΑΕ, θα θέλαμε να υποβάλουμε τα εξής δύο ερωτήματα προς την Αρχή.

Το πρώτο ερώτημα είναι: Με πιο σκεπτικό αποφάσισε η ΡΑΕ να δαπανήσει χρήματα και χρόνο για να υλοποιήσει η ίδια (μέσω τρίτων) την ιστοσελίδα, δεδομένου ότι εδώ και τρία χρόνια υπάρχουν τουλάχιστον δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις που προσφέρουν την ίδια υπηρεσία; Ιστοσελίδες που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από περισσότερους από 500,000 καταναλωτές (σχεδόν ίσος αριθμός με αυτόν που έχουν αλλάξει πάροχο μέχρι τώρα) και για τις οποίες τα ίδια τα στελέχη της ΡΑΕ έχουν δώσει ανεπίσημα (προφορικά) συγχαρητήρια για την χρησιμότητα και την ποιότητά τους; Γιατί η ΡΑΕ δεν επέλεξε να πιστοποιήσει τις δύο αυτές σελίδες ή να απαιτήσει απ' αυτές πιστοποίηση από τρίτους; Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την δική μας εμπειρία και τα στοιχεία μας και σε σύγκριση με τις δημοσιευμένες προσκλήσεις από την Αρχή, η σχέση τόσο του κόστους όσο και του χρόνου υλοποίησης του έργου, είναι της τάξεως  του 10:1 εις βάρος της υλοποίησης από την ΡΑΕ.

Το δεύτερο ερώτημα είναι: Αντιλαμβανόμαστε ότι η ΡΑΕ πριν  προβεί σε πρόσκληση για συμμετοχή σε διαγωνισμό έκανε μια έρευνα αγοράς ώστε να αξιολογήσει το αναμενόμενο επίπεδο ανταγωνισμού. Θα θέλαμε λοιπόν να ξέρουμε πόσες ελληνικές επιχειρήσεις αναμένει η ΡΑΕ να παρουσιαστούν στην τρέχουσα διαδικασία υποβολής προσφορών.

Αποφασίσαμε η επιστολή αυτή να είναι ανοιχτή, να επιδιώξουμε δηλαδή την μέγιστη δυνατή δημοσιότητα. Ο λόγος είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουμε απευθύνει πολλές επιστολές στην ΡΑΕ χωρίς να έχουμε καμία απάντηση - ούτε καν την στοιχειώδη για λόγους τυπικής ευγένειας επιβεβαίωση της λήψης (εκτός των αριθμών πρωτοκόλλου).

Προσβλέποντας αυτή την φορά σε απάντηση είμαστε στην διάθεση σας για δημιουργικό διάλογο.

Με εκτίμηση 

Αθανάσιος Γκίκας
Διευθύνων Σύμβουλος
Clarus ESCo ΑΕ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου