Η λίστα ιστολογίων μου

11/12/18

Η ΔΕΗ Προσβάλει τους Πελάτες της - ως Πότε θα την Ανέχονται;

Η ΔΕΗ σκέφτηκε και αποφάσισε, χωρίς να ρωτήσει κανένα, ότι από 1η Δεκεμβρίου όλοι της οι πελάτες θα πληρώνουν 1 ευρώ για κάθε έντυπο λογαριασμό εκτός αν, χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο, επιλέξουν να τον λαμβάνουν ηλεκτρονικά.

Θα πεί κανείς ας μην το κάνουμε θέμα - είναι μόνο μια πρόσθετη πάγια χρέωση 6 ευρώ τον χρόνο (αν ο πελάτης τιμολογείται ανά δίμηνο - 12 αν τιμολογείται μηνιαία). Λάθος! Δεν είναι μικρή αν συγκριθεί με την ήδη υπάρχουσα πάγια χρέωση που είναι περίπου 14 ευρώ τον χρόνο αφού ισοδυναμεί με αύξηση της κατά 40%!  Νέο σύνολο παγίων χρεώσεων συνεπώς : 14+6 = 20 συν ΦΠΑ 13% = 22,6 ευρώ τον χρόνο. 

Αλλά το χειρότερο είναι η προσβολή - κυρίως προς τους αδύναμους: H Δημόσια Επιχείριση λέει στους πελάτες της: Αποφασίζω και διατάζω για όλους σας, νέους, γέρους, πλούσιους φτωχούς, έχοντες πρόσβαση στο διαδίκτυο ή όχι. Χαράτσι ένα ευρώ στον λογαριασμό. Κι αν δεν σας αρέσει φύγετε. Εδώ βρίσκεται και η χειρότερη πρόκληση. Γιατί το λέει αυτό ξέροντας ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πελατών της είτε λόγω άγνοιας και μη εξοικείωσης με το διαδίκτυο είτε λόγω αδυναμίας να πληρώσουν στην ώρα τους δεν έχουν την επιλογή να φύγουν.

Δεν θα περίμενε κανείς τίποτα καλύτερο από την Επιχείριση που έχει καταντήσει να λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με τις ομοειδείς επιχειρήσεις των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης την εποχή αμέσως μετά την κατάρρευση (που στο μεταξύ έχουν αναβαθμιστεί!). Πως θα το έκανε μια επιχείριση που "Ανήκει στην Δύση"; Θα το έκανε ακριβώς ανάποδα: Θα έλεγε στους πελάτες της να επιλέξουν τον ηλεκτρονικό λογαριασμό ώστε να επιβραβευτούν με ένα ευρώ ανά λογαριασμό. Απλό.

Σημείωση: Το allazorevma.gr τροποποίησε τον αλγόριθμό του αυξάνοντας την πάγια χρέωση που υπολογίζεται στα τιμολόγια της ΔΕΗ (κατά 6 ευρώ για τα οικιακά τιμολόγια και 12 ευρώ τα επαγγελματικά) θεωρώντας ότι η κανονική (default)  κατάσταση είναι ο έντυπος λογαριασμός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου