Η λίστα ιστολογίων μου

12/10/21

Ο Ιδιοκτήτης της ΔΕΗ Συμφωνεί με την Εμπορική της Πολιτική;

Στον Πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα προγράμματα προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος που είναι διαθέσιμα σήμερα με σταθερή τιμή για οικιακούς πελάτες. Τα στοιχεία είναι μια στιγμιαία σημερινή φωτογραφία της αγοράς και έχουν ληφθεί στα πλαίσια της περιοδικής τιμοληψίας του allazorevma.gr στις ιστοσελίδες των Παρόχων όπου είναι αναρτημένοι οι ισχύοντες τιμοκατάλογοί τους (αφορούν κατανάλωση 3.750 κιλοβατωρών τον χρόνο). Οι παρατηρήσεις μας:

Η ΔΕΗ προσφέρει την  χαμηλότερη τιμή - κατά 45% περίπου χαμηλότερη από τον φθηνότερο εναλλακτικό.

Με δεδομένο ότι η Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς τον Σεπτέμβριο ήταν 134 ευρώ την μεγαβατώρα (που σημαίνει περίπου 160 ευρώ κόστος προμήθειας) φαίνεται ότι οι εναλλακτικοί τιμολογούν για τα συγκεκριμένα τιμολόγια με ζημίες μεν αλλά κοντά στο σημείο μηδενικού κέρδους ενώ η ΔΕΗ με ζημίες της τάξης του 40%.

Με την υπόθεση ότι περίπου 400.000 πελάτες της ΔΕΗ είναι στα δυο σταθερά τιμολόγια, η εκτίμηση μας είναι ότι ΔΕΗ έχει ζημίες περίπου 8-10 εκατομμυρίων ευρώ από τα δυο τιμολόγια κάθε μήνα που η χονδρική βρίσκεται στα σημερινά επίπεδα (Θυμίζουμε ότι τα κέρδη της ΔΕΗ στο Α εξάμηνο του 2021 ήταν 27 εκατ. ευρώ).

Μήπως πρέπει ο Ιδιοκτήτης ή Κύριος ή Βασικός Μέτοχος να ρωτήσει κάτι την Διοίκηση της ΔΕΗ; Η μήπως δεν χρειάζεται γιατί την έχει ήδη ρωτήσει; Η μήπως ξέρει ήδη την απάντηση; Γιατί την έχει υπαγορεύσει; Η μήπως υπάρχει κάποιος άλλος Φύλακας που θα μας φυλάξει από τους Φύλακες;




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου