Η λίστα ιστολογίων μου

19/5/23

Φεύγουμε Τώρα απο την ΚΕΗ (Χέρι-Χέρι με το allazorevma.gr)

Είκοσι δύο (22) χρόνια μετά την "απελευθέρωση" της αγοράς ρεύματος, η Κρατική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (γνωστή ως ΔΕΗ) εξακολουθεί να έχει πελάτες το 73% των μετρητών στην Χώρα. Από το σύνολο των 7,7 εκατομμυρίων μετρητών, "εκπροσωπεί" τα 5,6 εκατομμύρια έχοντας απωλέσει κάτι παραπάνω από 1,5 εκατομμύριο στο διάστημα των τελευταίων 8 ετών.

Έχει έρθει η ώρα η ΚΕΗ να χάσει πολλά εκατομμύρια πελατών μέσα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα στο άμεσο μέλλον. Γιατί οι ξένοι μέτοχοι - συνεταίροι του Κράτους στην ΚΕΗ, των οποίων η αξία της επένδυσης στην ΚΕΗ είναι ακόμα σήμερα χαμηλότερη από αυτή που αγόρασαν το Νοέμβριο του 2021, εύλογα θα απαιτήσουν μερίσματα την επόμενη χρονιά μετά από δυο χρονιές με ζημιές. Η Διοίκηση της ΚΕΗ τα έχει ήδη υποσχεθεί με δημόσιες δηλώσεις της.

Αυτό σημαίνει έμφαση στην κερδοφορία. Όσο το δυνατόν υψηλότερες τιμές και βελτίωση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών. Τα πρώτα δείγματα γραφής της αλλαγής κατεύθυνσης είναι ήδη ορατά τους τελευταίους 10 μήνες. Τα τιμολόγια της ΚΕΗ στην Χαμηλή Τάση (για οικιακούς και μικρούς επαγγελματικούς καταναλωτές)  είναι από τα ακριβότερα στην αγορά. Επίσης σημαντικό, η παραδοσιακή ανοχή στους κακοπληρωτές, που ήταν "ανταγωνιστικό πλεονέκτημα" της ΚΕΗ, έχει μειωθεί δραστικά.

Ένας καταναλωτής που επιλέγει να φύγει από την ΚΕΗ (γνωστή ως ΔΕΗ) σήμερα, εξοικονομεί περισσότερα από 200 ευρώ τον χρόνο, ποσό που πλησιάζει σε ποσοστό το 20% της δαπάνης του για ρεύμα. Αυτή η διαφορά και μόνο κάνει την αλλαγή από την ΚΕΗ σε εναλλακτικό Πάροχο αυτονόητη κίνηση. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο στην αλλαγή αυτή. 

Οι εναλλακτικοί Πάροχοι έχουν τραυματίσει την καλή τους φήμη. Ακολουθούν τακτικές στην προώθηση των προϊόντων τους που προκαλούν σύγχυση και παραπλανούν το κοινό. Και όταν πείσουν τους καταναλωτές να γίνουν πελάτες τους, η εξυπηρέτηση που τους προσφέρουν είναι προβληματική. Αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα της αξιολόγησης παρόχων από τους φίλους του allazorevma.gr. Οι μισοί ερωτηθέντες δεν θα σύστηναν τον Πάροχό τους σε τρίτο.

Ο καταναλωτής είναι σε δίλημμα. "Μπορεί να εξοικονομήσω 200 ευρώ τον χρόνο αλλά μήπως μπλέξω;" Το allazorevma.gr, η πρώτη (από το 2015) και πιο δημοφιλής ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών στην Ελλάδα, πέραν της ανεξάρτητης αντικειμενικής και αξιόπιστης σύγκρισης τιμών, υποστηρίζει τους καταναλωτές που αλλάζουν Πάροχο μέσα από την σελίδα, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες ενημέρωσης, υποστήριξης και συμβουλών σε όλη την διάρκεια της σύμβασης προμήθειας που υπογράφουν με τον Πάροχο. 

Οι καταναλωτές που αλλάζουν μέσα από την ιστοσελίδα μας γίνονται Πελάτες ενός Παρόχου αλλά ταυτόχρονα και Φίλοι του allazorevma.gr. Είναι καλύτερο να έχει κανείς ένα Φίλο στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά στη πελατειακή σχέση! 

Υπάρχει μετά από πολλά χρόνια μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει η χώρα μια αποτελεσματική ανταγωνιστική αγορά ρεύματος - στο επίπεδο των καλύτερων ευρωπαϊκών αγορών. Το allazorevma.gr δημιουργήθηκε πριν 8 χρόνια με την φιλοδοξία να λειτουργήσει ως καταλύτης της εξέλιξης αυτής. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψει  την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου