Η λίστα ιστολογίων μου

12/2/21

To allazorevma.gr Γιορτάζει τα Πέντε του Χρόνια και Βλέπει με Αισιοδοξία το Μέλλον

Σε μας φαίνεται ότι πέρασε μια μόνο ημέρα. Είναι όμως πέντε χρόνια - Φεβρουάριος του 2016 - από τότε που η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση του καταναλωτικού κοινού. Το ότι επιβιώσαμε ήταν έκπληξη για πολλούς - όχι όμως και για μας. Οι μοναδικοί επισκέπτες της σελίδας μας, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήρθε σε μας με οργανικό τρόπο,  είναι περισσότεροι από 700 χιλιάδες. Κάθε μέρα μας επισκέπτονται περίπου 1.000 καταναλωτές. Αυτοί που την έχουν χρησιμοποιήσει για να αλλάξουν πάροχο μετρούνται ήδη σε δεκάδες χιλιάδες.

Το allazorevma.gr είναι η πρώτη χρονικά ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών ρεύματος στην Ελλάδα και παρέχει ανεξάρτητη, αξιόπιστη και αντικειμενική πληροφόρηση για τις τιμές ρεύματος στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών πρακτικών.  Αυτή όμως δεν είναι η μόνη πρωτιά και μοναδικότητά μας.
  • το allazorevma.gr  είναι η πρώτη και μέχρι πρόσφατα η μόνη πηγή πληροφόρησης του κοινού σχετικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα της αγοράς ρεύματος - τις ρήτρες οριακής τιμής. Με την εθελοντική βοήθεια των φίλων μας τηρούμε μια βάση δεδομένων με λογαριασμούς παρόχων έτσι ώστε να παρακολουθούμε τις σχετικές πρακτικές και να συμβουλεύουμε αναλογα τους χρήστες μας.
  • Το allazorevma.gr είναι ο μόνος θεσμός που προσφέρει την δυνατότητα στους καταναλωτές να αξιολογήσουν τους παρόχους τους. Η βάση δεδομένων μας περιέχει περισσότερες από 2.000 (ελεγμένες ποιοτικά) αξιολογήσεις. Σκοπεύουμε να τις κάνουμε σύντομα διαθέσιμες στο κοινό.
  • Τέλος - και ίσως πιο σημαντικό-  η χρήση της ιστοσελίδας για τους καταναλωτές όχι μόνο είναι δωρεάν αλλά ανταμείβεται με την επιστροφή μέρους της προμήθειας που παίρνουμε από τους παρόχους, όταν αυτοί αλλάζουν μέσα από το allazorevma.gr. Προτιμούμε να προωθούμε τις υπηρεσίες μας αμείβοντας κατευθείαν τους φίλους μας παρά την Google και το Facebook.
Ήδη υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η χρήση ιστοσελίδων σύγκρισης τιμών έχει έντονη αυξητική τάση στην Ελλάδα και σύντομα θα φθάσει στο επίπεδο των προηγμένων, ώριμων ευρωπαϊκών αγορών. Το καταναλωτικό κοινό θα πρέπει να περιμένει από μας σύντομα πολλές καινοτομίες: 
  • Αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση μεγάλων πελατών μέσω της διενέργειας ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την προμήθεια ενέργειας και σε δεύτερο χρόνο παροχή ενεργειακών υπηρεσιών σε συνεργασία με την Wοrld Κinetics Services της οποίας η Clarus esco, η διαχειρίστρια του allazorevma.gr είναι συνεργάτης για την Ελλάδα.
  • Προσφορά εξατομικευμένων υπηρεσιών στους χρήστες μας στα πλαίσια του προγράμματος "Φίλοι με Προνόμια". Μεταξύ άλλων δυνατότητα ομαδικών αλλαγών παρόχου για να αυξάνεται η διαπραγματευτική θέση των καταναλωτών.
  • Πληρέστερη κάλυψη της αγοράς φυσικού αερίου.
  • Παροχή υπηρεσιών σε άλλες αγορές όπου το μοντέλο της σύγκρισης τιμών ή της παροχής ατομικών συμβουλών είναι κατάλληλο (ασφάλειες, τηλεπικοινωνίες)
Οι αγορές (έχει γράψει ο Vernon Smith, Νόμπελ Οικονομικών το 2002) "κάνουν θαύματα για την προάσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών και την προώθηση της καινοτομίας. Με την προϋπόθεση ότι οι καταναλωτές πληρώνουν γι' αυτό που αγόρασαν και οι προμηθευτές δεν παραπλανούν ηθελημένα το κοινό". Εσείς φροντίστε την πρώτη προϋπόθεση και αφήστε την δεύτερη για το allazorevma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου