Η λίστα ιστολογίων μου

11/10/24

To allazorevma.gr Γιορτάζει τα Εννιά του Χρόνια

Σε μας φαίνεται ότι πέρασε μια μόνο ημέρα. Είναι όμως εννιά χρόνια - Οκτώβριος του 2015 - από τότε που η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση του καταναλωτικού κοινού. Το ότι επιβίωσε ήταν έκπληξη για πολλούς - όχι όμως και για μας*. Οι μοναδικοί επισκέπτες της σελίδας μας είναι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο (1,225 μέχρι την 10/10/24). Κάθε μέρα μας επισκέπτονται περίπου 1.000 καταναλωτές. Αυτοί που την έχουν χρησιμοποιήσει για να αλλάξουν Πάροχο μετρούνται ήδη σε δεκάδες χιλιάδες.

Το allazorevma.gr είναι η πρώτη χρονικά ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών ρεύματος στην Ελλάδα και η πιο δημοφιλής**. Παρέχει ανεξάρτητη, αξιόπιστη και αντικειμενική πληροφόρηση για τις τιμές ρεύματος στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών πρακτικών. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη πρωτιά και μοναδικότητά μας.

Το allazorevma.gr είναι η πρώτη και μέχρι πρόσφατα η μόνη πηγή πληροφόρησης του κοινού σχετικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα της αγοράς ρεύματος: Τις ρήτρες οριακής τιμής που στα "πράσινα" τιμολόγια ονομάζονται πλέον "Μηχανισμός Διακύμανσης". Παρακολουθούμε τις σχετικές πρακτικές και συμβουλεύουμε ανάλογα τους χρήστες μας.

Το allazorevma.gr είναι το μόνο εργαλείο που προσφέρει την δυνατότητα στους καταναλωτές να αξιολογήσουν τους παρόχους τους. Η βάση δεδομένων μας περιέχει περισσότερες από 3.500 (ελεγμένες ποιοτικά) αξιολογήσεις. Σκοπεύουμε να τις κάνουμε σύντομα διαθέσιμες στο κοινό.

Τέλος - και ίσως πιο σημαντικό- η χρήση της ιστοσελίδας για τους καταναλωτές όχι μόνο είναι δωρεάν αλλά συχνά ανταμείβεται με την επιστροφή σ΄ αυτούς μέρους της προμήθειας που παίρνουμε από τους παρόχους, όταν αλλάζουν μέσα από το allazorevma.gr

Οι αγορές (έχει γράψει ο Vernon Smith, Νόμπελ Οικονομικών το 2002) "κάνουν θαύματα για την προάσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών και την προώθηση της καινοτομίας. Με την προϋπόθεση ότι οι καταναλωτές πληρώνουν γι' αυτό που αγόρασαν και οι προμηθευτές δεν παραπλανούν ηθελημένα το κοινό". Αν η  Πολιτεία εξασφαλίσει την πρώτη προϋπόθεση μπορεί να αφήσει την δεύτερη στο allazorevma.gr


* Το κράτος, συμπεριλαμβανόμενων της ΡΑΑΕΥ και της υπό κρατικό έλεγχο δεσπόζουσας επιχείρησης ηλεκτρισμού αντιμετώπισε από το 2015 και συνεχίζει να αντιμετωπίζει το allazorevma.gr με αδιαφορία που κατά περιόδους φθάνει τα όρια της συγκρουσιακής επιθετικότητας (αποστολή εξωδίκων κλπ.). Συμπεριφορά ακατανόητη για την οποία, δεδομένου ότι το allazorevma.gr επιτελεί κοινωνικό έργο, είναι υπόλογη η κατά καιρούς πολιτική ηγεσία.
**Σύμφωνα με την μοναδική μέχρι στιγμής έρευνα αγοράς για λογαριασμό της Επιτροπής Ανταγωνισμού τον Μάρτιο του 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου