Η λίστα ιστολογίων μου

4/3/21

Πόσο Κοστίζει Τελικά το Ηλεκτρικό Ρεύμα;

Στον καταναλωτή που παρακολουθεί τις διαφημίσεις των Παρόχων σήμερα στην Ελλάδα δημιουργείται η εντύπωση ότι το ρεύμα πωλείται σε τιμές από 3 έως 4 λεπτά την κιλοβατώρα. Η πραγματικότητα είναι ότι το ρεύμα (στο ανταγωνιστικό του μέρος) πωλείται από τους εναλλακτικούς παρόχους, σε τιμές που σήμερα κυμαίνονται από 7,7 έως 9,6 λεπτά  με μέσο όρο τα 8,5 λεπτά και από την ΔΕΗ γύρω στα 10,2 λεπτά την κιλοβατώρα. 

Οι πάροχοι στις διαφημίσεις τους  αποφεύγουν συνήθως να αναφέρουν τις πάγιες χρεώσεις (ή "συνδρομές") και την χρέωση "ρήτρας οριακής τιμής συστήματος". Αυτές οι χρεώσεις κάνουν την  διαφορά.

Στο περιβάλλον αυτό της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού ο καταναλωτής έχει σύμμαχο τις ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών. Σ΄ αυτές θα βρει την καλύτερη επιλογή για το δικό του προφίλ κατανάλωσης με υπολογισμένες όλες τις χρεώσεις.

Αν μάλιστα αλλάξει πάροχο μέσω του allazorevma.gr, της πρώτης ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στην αγορά εδώ και πέντε χρόνια, θα αμειφθεί από την ίδια την ιστοσελίδα.

Με ένα ποσό αρκετά σημαντικό ώστε να εξασφαλίσει με σιγουριά την (πραγματικά) χαμηλότερη τιμή της αγοράς!





1 σχόλιο:

  1. Πολύ όμορφο το άρθρο. Μικρό αλλά κατατοπιστικό. Πράγματι το AllazoReyma είναι ένας πολύ αξιόπιστος κόμβος αφού πρώτα αξιολογεί τις διάφορες εταιρείες ρεύματος και κατόπιν τις συγκρίνει για να μπορεί να βοηθήσει κάποιον που επιθυμεί αλλαγή παρόχου. Συγχαρητήρια και πάλι για αυτήν την προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή