Η λίστα ιστολογίων μου

26/1/24

Το allazorevma.gr Αποφάσισε: Το Τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο Είναι Μπλε

Η πρώτη και πιο δημοφιλής ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών ρεύματος στην Ελλάδα, το allazorevma.gr, αποφάσισε ότι θα περιλαμβάνει στον αλγόριθμό της το σταθερό τιμολόγιο των 8 μηνών της Φυσικό Αέριο ως Μπλε. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο χρήστης επιλέγει μέσω φίλτρου να συγκρίνει μόνο σταθερά τιμολόγια, το τιμολόγιο αυτό θα παρουσιάζεται ως επιλογή.

Η ιστοσελίδα αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία ώστε να βοηθήσει το καταναλωτικό κοινό στην επιλογή του δεδομένου ότι το κράτος με τις δύο υποστάσεις του (Υπουργείο και Ρυθμιστική Αρχή - ΡΑΑΕΥ) βρίσκεται σε ανεπίτρεπτη προφανή σύγχυση, διατυπώνοντας (επισήμως ή με διαρροές) αντικρουόμενες απόψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αλγόριθμος του allazorevma.gr είναι αυτή στην στιγμή το μοναδικό  εργαλείο που είναι σε θέση να εκτιμήσει την ελκυστικότητα όλων των τιμολογίων γιατί συγκρίνει με βάση την συνολική ετήσια δαπάνη που επιφέρει κάθε τιμολόγιο. Δαπάνη που υπολογίζει με βάση τις τιμές προθεσμιακών αγορών στο επόμενο 12μηνο. Συνεπώς για ένα σταθερό τιμολόγιο διάρκειας 8 (ή 6) μηνών, υπολογίζει την χρέωση των 8 (ή 6) μηνών ως σταθερή και των 4 (ή 6) ως μεταβλητή. Ο υπολογισμός αυτός δίνει μια εκτίμηση της δαπάνης που είναι συγκρίσιμη με την δαπάνη από ένα σταθερό τιμολόγιο διαφορετικής (π.χ. 12μηνης) διάρκειας για το οποίο ο υπολογισμός γίνεται με σταθερή τιμή αλλά και ένα μεταβλητό (Πράσινο ή Κίτρινο) για το οποίο ο υπολογισμός γίνεται με μεταβλητή (προβλεπόμενη) τιμή για τους 12 μήνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου