Η λίστα ιστολογίων μου

3/1/24

Επιλέγουμε στο Ρεύμα με την Βοήθεια του allazorevma.gr

Με την ευκαιρία του νέου τρόπου τιμολόγησης του ρεύματος που ισχύει από 1/1/24, το allazorevma.gr υπενθυμίζει στους καταναλωτές: 
  1. Το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο δεν είναι το φθηνότερο που υπάρχει στην αγορά.
  2. Τα πράσινα τιμολόγια είναι κυμαινόμενης τιμής όπως και τα κίτρινα - o κίνδυνος για τον καταναλωτή από την διακύμανση των τιμών είναι στην πράξη ο ίδιος και για τα δύο είδη τιμολογίων.
  3. Για να συγκριθούν κυμαινόμενα με σταθερά τιμολόγια πρέπει να γίνει πρόβλεψη των τιμών χονδρικής για το επόμενο 12μηνο. Οι απλοί πίνακες τιμών του επόμενου μήνα δεν χρησιμεύουν γιατί δεν επαρκούν.
  4. Όταν η διαφήμιση εστιάζεται στην τιμή, είναι συνήθως παραπλανητική. Σημασία έχει η συνολική δαπάνη για ρεύμα για μια περίοδο (12 μήνες) που περιλαμβάνει πάγια, κλίμακες και ζώνη κατανάλωσης (νυκτερινό).
  5. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τιμολογίων (προσφορές/πρόσθετες υπηρεσίες/περιορισμοί/ποινές) παίζουν ρόλο στην επιλογή (π.χ. είναι προτιμότερο η έκπτωση να δίνεται χωρίς να προαπαιτείται συνέπεια!)
  6. Οι καταναλωτές καλό είναι να αποφεύγουν Παρόχους από τους οποίους είχαν  αρνητική εμπειρία στο παρελθόν έστω και αν είναι (ή φαίνονται) φθηνότεροι.
  7. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών στην Ευρώπη συμβουλεύονται μια  ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών πριν επιλέξουν τον Πάροχό τους ρεύματος. Στην Ελλάδα το μοναδικό τέτοιο εργαλείο που εξυπηρετεί το καταναλωτικό κοινό από το 2015 με ανεξαρτησία, αντικειμενικότητα και αξιοπιστία είναι το allazorevma.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου