Η λίστα ιστολογίων μου

22/12/23

Νέα Τιμολόγια: Πρώτες Εντυπώσεις και Kαινoτομίες του allazorevma.gr

Έχουμε σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων  του 2023, στη διάθεσή μας αρκετά στοιχεία ώστε να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση των νέων τιμολογίων που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024. Τα νέα είναι ευχάριστα και ενδιαφέροντα - συνδυασμός σπάνιος και γι' αυτό καλοδεχούμενος. Ένα από τα καλύτερα νέα είναι οι καινοτομίες που εισάγει το allazorevma.gr  για να αναβαθμίσει την δυνατότητα των καταναλωτών να διαχειριστούν το νέο περιβάλλον. Συνοψίζουμε:

Οι τιμές που ανακοίνωσαν οι Πάροχοι για τον Ιανουάριο του '24 είναι περίπου στο επίπεδο - και λίγο χαμηλότερες - από αυτές του Δεκεμβρίου του '23 παρά το ότι δεν υπάρχει πλέον η οριζόντια επιδότηση. Ένα από τα καλύτερα νέα είναι η άτυπη δημόσια δημοπρασία στην οποία έχουν επιδοθεί οι Πάροχοι εν όψει των νέων τιμολογίων. Υπάρχει συνεχής ανανέωση των προσφορών και δεν είναι απίθανο να έχουμε νέες ευχάριστες εκπλήξεις μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

Εμφανίστηκαν και προσφέρονται για πρώτη φορά σε εύλογες τιμές σταθερά τιμολόγια. Και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις με καλύτερες τιμές από τα μεταβλητά. Η προφανής αιτία είναι ότι οι Πάροχοι έχουν πεισθεί ότι μπορούν να βάλουν το στοίχημα των χαμηλών τιμών χονδρικής το επόμενο 12μηνο - τουλάχιστον για ένα τμήμα του χαρτοφυλακίου τους.

Αν πράγματι οι τιμές πέσουν μέσα στη χρονιά αυτό είναι από μόνο του ένα καλό μήνυμα για όλους - ιδιαίτερα γι' αυτούς που θα επιλέξουν μεταβλητά τιμολόγια! Πως μπορεί όμως ο καταναλωτής να προβλέψει τις τιμές; Το allazorevma.gr βοηθάει σ' αυτό γιατί υπολογίζει την ετήσια δαπάνη για μεταβλητά τιμολόγια με βάση τις προβλέψεις των αγορών για το επόμενο 12μηνο. Ο υπολογισμός αυτός καθιστά δυνατή την σύγκριση με ένα σταθερό τιμολόγιο σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Με την ανανέωση των προβλέψεων των αγορών κάθε μήνα, η εικόνα της διαφοράς μεταξύ μεταβλητών και σταθερών τιμολογίων (σε συνολική προβλεπόμενη δαπάνη που είναι και το σημαντικό) θα είναι εμφανής στα αποτέλεσμα της ιστοσελίδας ώστε οι καταναλωτές να πάρουν την απόφασή τους.

Τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι Πάροχοι (κίτρινα, μπλε) είναι, όπως πάντα, σχεδιασμένα με στόχο να διαφοροποιούνται οι προσφορές τους με χαρακτηριστικά πέραν της τιμής (Οι εμπορικοί διευθυντές των Παρόχων "μισούν" την σύγκριση με βάση τις τιμές. Λογικό γιατί η δουλειά τους είναι να την υποβαθμίζουν). Αυτό κάνει πολύ πιο σημαντική την αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των τιμολογίων.

Ήρθε πλέον ο καιρός να εστιάσουμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τιμολογίων. Το allazorevma.gr  σχεδίασε μια μεθοδολογία με την οποία κάθε τιμολόγιο βαθμολογείται με βάση ορισμένα προκαθορισμένα αντικειμενικά κριτήρια. Ο χρήστης της ιστοσελίδας έχει πλέον την δυνατότητα να "θυσιάσει" μερικά ευρώ ετήσιας δαπάνης για να επιλέξει ένα τιμολόγιο που είναι λίγο ακριβότερο αλλά βαθμολογείται ποιοτικά με καλύτερο βαθμό από το φθηνότερο. 

Οι Έλληνες καταναλωτές δεν είναι μόνοι. Το allazorevma.gr τους υποστηρίζει από το 2015 με υπηρεσίες διεθνούς επιπέδου που συνεχώς αναβαθμίζονται. Είναι το πρώτο εργαλείο σύγκρισης τιμών που ενσωμάτωσε ήδη τα νέα τιμολόγια στον αλγόριθμό του, βελτίωσε τον υπολογισμό του οφέλους από την αλλαγή παρόχου ώστε να γίνεται δυνατή η σύγκριση μεταξύ σταθερών και μεταβλητών τιμολογίων και σχεδίασε μια μεθοδολογία που επιτρέπει την αξιολόγηση των ποιοτικών παραμέτρων των τιμολογίων.

Το 2024 θα είναι μια Καλή Χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου