Η λίστα ιστολογίων μου

1/12/23

Το allazorevma.gr Eνημερώνει: Το Πράσινο Τιμολόγιο Δεν Έχει Σχέση με τον ΠΑΟ

Το allazorevma.gr ενημερώνει τους καταναλωτές ρεύματος ότι αυτό το "Πράσινο Τιμολόγιο" που ακούγεται ότι θα ισχύσει από 1/1/24 δεν έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό - ετερόφρονες οπαδοί (που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού) δεν έχουν κανένα λόγο ανησυχίας. Ούτε με την πράσινη ενέργεια έχει κάποια σχέση. Είναι τόσο "πράσινο" όσο όλα τα άλλα τιμολόγια - το κίτρινο το μπλε το πορτοκαλί. Υποθέτει εύλογα κανείς ότι η επιλογή του χρώματος έγινε από ένα πολιτικό ή γραφειοκράτη  που ίσως πείστηκε από κάποιο επικοινωνιολόγο της συμφοράς.

Τι είναι λοιπόν αυτό το πράσινο τιμολόγιο; Τίποτα. Τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει εδώ και μήνες (από τον Αύγουστο του 2022). Το κράτος ονόμασε πράσινο το μεταβλητό τιμολόγιο που ανακοινώνουν οι Πάροχοι για τον επόμενο μήνα. Απλώς μετέθεσε την ημέρα ανακοίνωσης στην 1η του μήνα αντί στις 20 του προηγούμενου.

Θα πει κανείς ότι αυτή είναι  μια τρύπα στο νερό. Όχι ακριβώς - έχει και ουρά! Η διαφορά είναι ότι από 1/1/24 οι Πάροχοι δεν θα προσφέρουν μόνο το (δικό τους) "πράσινο" τιμολόγιο όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Θα προσφέρουν και κίτρινο (και μπλε και πορτοκαλί αν θέλουν)*. 

Το πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές είναι ότι, αν οι ίδιοι δεν πάρουν την πρωτοβουλία να αλλάξουν Πάροχο ή τιμολόγιο, από 1/1/24 θα χρεώνονται με το πράσινο τιμολόγιο του Παρόχου τους η τιμή του οποίου θα οριστικοποιηθεί την 1/1/24.

Το allazorevma.gr, που είναι (σχεδόν) η μοναδική πηγή ανεξάρτητης, αντικειμενικής και αξιόπιστης πληροφόρησης για τους Έλληνες καταναλωτές, διατηρεί την ψυχραιμία του και το ίδιο προτείνει στους καταναλωτές. Ο αλγόριθμός μας είναι πάντα ενημερωμένος με τα νέα στοιχεία των τιμολογίων και η ενημέρωση των χρηστών μας άμεση, πλήρης και κατάλληλα επεξεργασμένη ώστε να είναι κατανοητή σε όλους.

Μια καλή ιδέα είναι να εγγραφούν οι χρήστες μας στην δωρεάν υπηρεσία του allazorevma.gr "εξατομικευμένης ενημέρωσης τιμών" ώστε να παρακολουθούν τακτικά τις τιμές της αγοράς σε σχέση με τον δικό τους Πάροχο/τιμολόγιο και προφίλ κατανάλωσης.

* το κίτρινο είναι μεταβλητό, το μπλε είναι σταθερό και το πορτοκαλί "δυναμικό" 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου